Paprika - Terezka 15-20 semen
Barva: světlezelená a červená, délka plodu: 10-11 cm, šířka plodu: 7-9cm, síla stěny: 8-9 mm. Papriky vyséváme od poloviny února do 10.března.
Capsicum annuum L. / Paprika ročná
Popis:
Její světle zelené plody, které v botanické zralosti přecházejí do krásné tmavě červené barvy dosahují délky 10-11 cm a šířky 7-9 cm. Plody jsou velmi sladké, šťavnaté, síla stěny je 8-9 mm. Po celou dobu vegetace má rostlina velké množství plodů a proto vyžaduje dostatečnou výživu, zálivku a oporu (nejlépe postupné vyvazování do „paprikového plotu“).
Plody velice dobře dozrávají do botanické zralosti i koncem vegetace až do prvních mrazů. Pro svou sladkou chuť se výborně hodí hlavně pro přímý konzum, ale i ke konzervování. Osivo není mořeno.
Odrůda Terezka patří mezi osvědčené a celkem nenáročné odrůdy. Její pěstování zvládne i začínající zahrádkář. Ve fóliovníku či skleníku je ranější a výnosnější, ale dobré sklizně se dočkáte i na chráněném slunném místě venku.
Papriky vyséváme od poloviny února do 10.března..
Popis:
Její světle zelené plody, které v botanické zralosti přecházejí do krásné tmavě červené barvy dosahují délky 10-11 cm a šířky 7-9 cm. Plody jsou velmi sladké, šťavnaté, síla stěny je 8-9 mm. Po celou dobu vegetace má rostlina velké množství plodů a proto vyžaduje dostatečnou výživu, zálivku a oporu (nejlépe postupné vyvazování do „paprikového plotu“).
Plody velice dobře dozrávají do botanické zralosti i koncem vegetace až do prvních mrazů. Pro svou sladkou chuť se výborně hodí hlavně pro přímý konzum, ale i ke konzervování. Osivo není mořeno.
Odrůda Terezka patří mezi osvědčené a celkem nenáročné odrůdy. Její pěstování zvládne i začínající zahrádkář. Ve fóliovníku či skleníku je ranější a výnosnější, ale dobré sklizně se dočkáte i na chráněném slunném místě venku.
Papriky vyséváme od poloviny února do 10.března..
Doplňkové parametry
Kategorie: | Semena OSTATNÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Hloubka: | 0.3 |
Šířka: | 8.1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení